Froep

Wat is Froep?

– Verse soep & fruitsnacks
– No food waste
– Elke middag op school
– Bedeling op maat
– Circulair, duurzaam & sociaal

Froep is froep-simpel maar ook veel belangrijks tegelijkertijd!

Missie en visie

  • No Food Waste: Reststromen van fruit en groenten van BelOrta worden verwerkt tot verse soep en heerlijke fruitsnacks.
  • Innovatief ondernemen met sociale tewerkstelling: Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met resten, wat betekent dat de keuken vernieuwend omgaat met de onvoorspelbare toelevering van de grondstof. De verwerking tot snacks www.froep.be en soep gebeurt zoveel mogelijk à la minute en aan de hand van creatieve bewaar-, koel- en verwerkingstechnieken zoals originele recepten, smoothies, spreads, koekjes van gedroogd fruit, appel- en perensappen, fruitgebak,
  • Circulair en duurzaam: Van het verzamelen van de producten tot het verwerken, verpakken en bedelen in de scholen, wordt gezocht naar de meest circulaire en duurzame oplossingen.
  • Dienstverlening binnen flankerend zorgbeleid in het onderwijs: Met Froep ondersteunen we scholen bij de actuele uitdagingen in hun zorgbeleid door in te zetten op gezond eten, laagdrempelige eetcultuur en -beleving, culturele identiteit (teeltsector en landschap) en klimaatgevoeligheid van onze jonge generaties.
  • Inclusief kinderarmoedebeleid: Froep is er voor alle kinderen op school, zonder onderscheid. Niet alleen voor de diegenen wiens ouders een bijdrage willen of kunnen betalen voor warme soep en fruit tijdens de middag. Op die manier garanderen we het recht van elk kind op een portie verse groenten en fruit, op een verbazend plezante manier aangebracht.​​
  • Op maat van het onderwijs: De communicatie over Froep naar het schoolteam, de kinderen en de ouders, alsook de organisatorische uitrol zoals de levering, de bedeling, de opruim, afwas van herbruikbare materialen en de kindvriendelijke bediening, wordt in overleg met en op maat van de school uitgewerkt. Zo wordt het schoolteam tijdens de middagpauze niet extra belast, en kan Froep een deel van de schoolprogrammatie verlichten.

Ook bij jou op school?

info@froep.be

www.froep.be

Acteur Pol Goossen legt uit wat Froep is op 1:50 en vzw HOST op 3:01 in onderstaand bedrijfsfilmpje van vzw IN-Z.